Stockholm Craft Fair 2015

Den 28 och 29 augusti arrangerades Stockholm Craft Fair för femte året i rad. Efter att tidigare har hållits vid Slussen tog nu marknaden plats i Kungsträdgården. Totalt deltog 34 nordiska konsthantverkare tillsammans med designgruppen LOD och representanter från Handarbetets vänner.

Stockholm Craft Fair 2015 invigdes av Stockholms Stads kulturborgarråd Roger Mogert som betonade vikten av att låta konsthantverket ta plats i stadsbilden. Viktiga frågor som diskuterades mellan deltagarna var behovet av att ytterligare främja det nordiska konsthantverket och öka försäljningen. Marknadens genomslag och omsättning ska utvärderas och stå till grund för framtida utveckling av projektet Stockholm Craft Fair.

Stockholm Craft Fair gästades av metallformgivningsgruppen LOD som arrangerade en Silverbar på marknadsområdet. Här kunde törstiga besökare testa att dricka både varmt och kallt ur unika silverbägare och känna på hur silver smakar. Silverbaren var ett uppskattat inslag och öppnade för många samtal om konsthantverk och korpustraditionens roll i samtiden.

För andra året i rad utdelas hederspriset ”Stockholm Craft Fair - nyskapande konsthantverk 2015” av jury bestående av Frida Arnqvist Engström, journalist och grundare av www.kurbits.nu, Lotta Ahlvar, Vd Handarbetets Vänner samt Margot Barolo, designer och representant för Sveriges Konsthantverkare och Industriformgivare. Årets pristagare blev Elisabeth Bucht med motiveringen: "Elisabeth Bucht är nyskapande, samtida och politisk med sina skickligt broderade flickor och applicerade budskap. Hon arbetar normkritiskt i det lilla formatet och hennes flickor passar lika bra i hemmet som i det offentliga rummet".


Mer information om Stockholm Craft Fair hittar du på vår facebooksida

Stockholm Craft Fair är en marknad för unik formgivning och konsthantverk med utställare från hela norden som har arrangerats årligen i Stockholm under åren 2010-2015.

Från starten arrangerades marknaden under namnet Slussen Craft Fair och tog plats vid Stockholms Stadsmuseum, för att sedan byta namn till Stockholm Craft Fair. Under åren har Orrefors glasskola, Högskolan för Design och Konsthantverk, HDK Steneby, Handarbetes Vänner samt designgruppen LOD bjudits in som gästutställare.

KONTAKT
För mer information kontakta Eva Skarbäck: eva(at)kro.se

PRESSBILDER 2015


kro/kif

SCROLLA WEBBSIDAN I SIDLED.

http://www.stockholmkonst.se/
http://kulturradet.se/
http://gefvert.se/
Utställare på 2014 års marknad
Om Stockholm Craft  Fair